10.5 C
Stockholm
söndag, maj 16, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Västerländska kvinnor utsatta för kränkande intimundersökning på Quatars flygplats – landet ber om ursäkt efter hårda ord ifrån Australien

Quatar ber om ursäkt till de västerländska kvinnor som blev utsatta för intima läkarundersökningar på flygplatsen i Doha i oktobers början, som SVT har rapporterat om. Minst 18 passagerare ifrån olika flighter tvingades genomgå en läkarundersökning efter att ett nyfött barn hittats övergiven på flygplatsen. 13 av dessa kvinnor var australiensiska medborgare. Australiens premiärminister Marise Payne fördömande Qatars för ”kränkande och allvarligt störande beteende” när hon talade inför landets parlament, enligt svenska YLE. Australiska medborgare är viktiga turistbesökare för Quatar.

Qatars myndigheter ber nu om ursäkt för sitt integritetskränkande beteende efter att det inträffade resulterade i protester världen över. Quatar är troligtvis oroliga för att det inträffade kan skada huvudstaden Dohas roll som turiststad inför fotbolls VM år 2022. Därför har landets premiärminister beordrat en skyndsam utredning och lovar att presentera resultatet för aktörer i omvärlden, skriver svenska YLE dessutom.

 

 

 

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt