-0.9 C
Stockholm
torsdag, april 15, 2021

Bli plusmedlem

Vänsterextremister anföll restriktionsskeptisk demonstration i Tyskland

I helgen demonstrerade Coronaskeptiker i Tyskland. Enlig tidningen Junge Freiheit blev dessa anfallna av en stor mobb som bedömndes vara vänsterradikaler av landets åklagarmyndighet. Mobben försöka slå ihjäl demonstrationsdeltagare. Demonstrationen ägde rum i Leipzig i lördags.

En grupp restriktionskritiker anfölls invid ett köpcenter av ett 20 tal vänsterextremister som enligt uppgifter var maskerade. Två av demonstranterna slogs till marken och de utsattes därefter för fler sparkar och slag. Förövarna flydde först efter att kravallpolis avlossade varningsskott, skriver Junge Freiheit. Två män fick därefter föras till sjukhus.

Liknande attacker ifrån vänsterextremister förhindrades av polis när restriktionsskeptiker genomförde en tyst marsch i Berlin i helgen, skriver RT.com.

En rad av restriktionskritiska demonstrationen har hållits världen över och har samlat stora folksamlingar ibland annat Australien och Storbritannien. Demonstrationen i artikelns bild är ifrån Toronto i Kanada.

Liknande artiklar

- Advertisement -

Senaste nytt