-0.9 C
Stockholm
torsdag, april 15, 2021

Bli plusmedlem

Professor Emeritus Giesecke: Corona ”är en vanlig virusinfektion”

Den tidigare stadsepidemilogen Johan Giesecke intervjuades under kvällen i SVT program 30 minuter. Där säger Johan Giesecke att coronapandemin överdrivits. Giesecke är professor emeritus i medicin vid Karolinska Institutets institution för epidemiologi.

– Det finns en känsla ibland att covid skulle vara en mystisk, övernaturlig sjukdom. Det är en vanlig virusinfektion, säger han i kvällens program.

I dag är 5,9 procent av landets befolkning fullständigt vaccinerade mot covid-19. 13,7 procent har fått den första sprutan, enligt Aftonbladet.

Folkhälsomyndigheten vill trots detta att de vaccinerade ska följa de allmänna rådande och restriktionerna. Sveriges före detta statsepidemiolog Johan Giesecke tycker dock annorlunda och anser att de som vaccinerats borde vara fria att röra sig i samhället.

– Jag vill få bort stämpeln av att covid är något onaturligt, så är det inte, säger han till programledare Anders Holmberg.

Därpå anser Giesecke att Folkhälsomyndighetens oro kring hur vaccinerade ska röra sig i samhället inte bygger på någon medicinsk logik.

Giesecke anser dessutom att regeringen borde utvärderat baksidorna av nedstägningarna, på ekonomin samt folkhälsa – fysiskt och psykiskt – innan samhället låstes ner.

Liknande artiklar

- Advertisement -

Senaste nytt