-0.9 C
Stockholm
torsdag, april 15, 2021

Bli plusmedlem

Samtliga partier i riksdagen vill att svenskar flaggar för EU och inte för kungliga namnsdagar

En parlamentarisk kommitté vill minska antalet svenska flaggdagar. De föreslår även att dagen som vi håller EU-parlamentsval på ska bli en flaggdag medan de kungliga namnsdagarna ska försvinna som flaggdagar.

Den parlamentariska kommittén består utav samtliga riksdagspartier och varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet har gått ut med kritik eller formell reservation mot förslaget ifrån kommittén, rapporterar SVT Nyheter. SD har inte via sin hemsida eller via social medier ifrågasatt att förslaget vill hylla det svenska EU-medlemskapet.

Den parlamentariska utredningen leds utav den tidigare talmannen Björn von Sydow (S)

Sista någon större ändring gjordes av våra flaggdagar var 1939.

 

 

Liknande artiklar

- Advertisement -

Senaste nytt