10.5 C
Stockholm
söndag, maj 16, 2021

Bli plusmedlem

spot_img
spot_img

Lena Hallengren: ”nytt normalläg” – Sabuni kritiserar Socialministern – Demonstrationer mot restriktionerna i helgen

Restriktionerna gör att enbart 8 personer kan delta i ett första maj-tåg i år. Men stora demonstrationer med tusentals människor planeras, delvis i protest mot de coronarestriktioner vilka många ser som odemokratiska, enligt Aftonbladet. Manifestationer mot bensinpriser och coronarestriktioner väntas bli av under första maj. Flertalet av dessa demonstrationer och manifestationer genomförs i Stockholm.

Socialdemokraterna i Stockholm, såsom i övriga landet, lägger sig dock platt för regeringens lockdown.

– Det är andra året vi kör digitalt. Jag längtar efter ett stort maffigt första maj-tåg, att få gå hela vägen från Humlan till Norra Bantorget. Men en del av det digitala kommer vi nog fortsätta med även när vi får ses fysiskt igen. Vi når ju delvis andra personer via våra digitala sändningar, säger Catharina Piazzolla, kommunsekreterare i Socialdemokraternas Stockholmsdistrikt till Aftonbladet.

Socialminister Lena Hallengren (S) planerar visserligen för att upp Sverige inom kort men poängterar att svenskar kommer behöva anpassa sig till ett ”nytt normalläge” där vissa restriktioner behålls i många år framöver, enligt SVT.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni ställer sig kritisk till Hallengrens formulering och kräver att ambitionen ska vara att medborgarnas friheter återgår till det normala efter pandemin, enligt SvD.

Liknande artiklar

- Advertisement -spot_img

Senaste nytt